Kamratmötet på Gamla Ullevi mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping bjöd på stående ovationer och fina hyllningar av Sven-Göran Eriksson. Svårt sjuke Svennis, som ledde IFK Göteborg till titeln i UEFA-cupen 1982, var märkbart rörd av uppmärksamheten.
– Helt fantastiskt, säger Svennis i discovery+ sändning.

Hyllningarna av Svennis ägde rum innan matchstart. Svennis tågade in på innerplan på Gamla Ullevi i sällskap av hans tidigare spelare i IFK Göteborg, Stig Fredriksson. IFK Göteborgs supportrar rullade ut ett mäktigt tifo i blåvita färger med Svennis i fokus och publiken gav stående ovationer till sin före detta tränare som sprack upp i ett strålande leende.

Svennis tränade Degerfors IF 1977-1978 innan han tog över IFK Göteborg mellan 1979-1982. Tiden i Göteborg krönte Svennis med seger i UEFA-cupen genom finalseger mot Hamburger SV. Mellan 1982-2017 var Svennis tränare i bland annat Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio och Manchester City samt förbundskapten för det engelska landslaget, det mexikanska landslaget och landslaget från Elfenbenskusten.

Utöver hyllningarna i Göteborg så har Svennis också blivit hyllad i samband med matcher med hans tidigare lag Benfica samt även i Liverpool.