Säsongen är över och de främsta allsvenska spelarna ska utses i direktsända Allsvenskans Stora Pris. Här är finalisterna för Årets målvakt, Årets försvarare, Årets mittfältare och Årets anfallare.

Finalisterna är de tre spelare som har fått flest röster av juryn i respektive kategori. Vinnarna i kategorierna presenteras i direktsändningen Allsvenskans Stora Pris på torsdag den 17 november.

Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport, TV12 och streamas fritt på C More, Fotbollskanalen och Allsvenskan.se klockan 20:30 den 17 november. I programmet guidar C Mores Jonas Dahlquist tittarna genom kvällen tillsammans med experten Anders Andersson, krönikör Olof Lundh och med flera gäster, däribland U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson.

Finalister i Allsvenskans Stora Pris 2016 presenterat i bokstavsordning utifrån klubb:
Årets målvakt:
Patrik Carlgren, AIK
Kevin Stuhr-Ellegaard, Elfsborg
Johan Wiland, Malmö FF

Årets försvarare:
Emil Salomonsson, IFK Göteborg
Andreas Johansson, IFK Norrköping
Kari Arnason, Malmö FF

Årets mittfältare:
Viktor Claesson, Elfsborg
Anders Christiansen, Malmö FF
Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF

Årets anfallare:
Sebastian Andersson, IFK Norrköping
Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF

Finalisterna för Årets tränare, Volkswagens pris till Årets nykomling och Årets mest värdefulla spelare presenteras i nästa vecka.

Allsvenskans Stora Pris i C More och TV12 är ett årligt återkommande direktsänt evenemang med fullt fokus på Allsvenskan. Allsvenskans Stora Pris anordnas av Svensk Elitfotboll, C More och Fotbollsmagasinet Offside.

Vinnarna utses av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter. I juryn ingår representanter för riks- och lokalmedia, press och tv, radio och webbtidningar. Förbundskaptenen för herrlandslaget, Janne Andersson, samt U21:s förbundskapten Håkan Ericson ingår också i juryn.

Officiell hashtag:
#ASP2016