Hallå där, Victor Sköld, Falkenbergs FF, som vann skytteligan i Superettan på 20 mål, och dessutom slutade trea i assistligan med nio assister.

Varför har det stämt så bra med målskyttet i år?

– Jag vet inte riktigt. Kanske beror det på att det har stämt bra för hela laget och att vi har skapat många lägen. Dessutom har jag tränat avslut extra mycket och plötsligt har det lossnat.

Vilket mål minns du mest – och varför?

– Det avgörande målet, 2-1, mot Varberg. Klockan började ticka upp emot 93 minuter och Varberg hade precis kvitterat i 88:e. Varberg rensade, men vi ställde om. Adam Eriksson fick bollen på vänsterkanten, tog sig förbi sin back och slog ett inlägg. Det kom lite snett bakom mig, men jag lyckades nicka ned bollen i högerhörnet. Det var en enorm känsla att få avgöra ett derby med mycket folk på läktaren. Fan, jag får nästan gåshud fortfarande!

Vem är din stora förebild när det gäller målskytte?

– Det var Fernando Torres, när han spelade i rätt lag, det vill säga Liverpool. Han var fantastisk med sin rörelse och sina kanonavslut. Det har inte fungerat lika bra för honom sedan han gick över till Chelsea. Han behöver bättre självförtroende. Då kan han bli lika bra som han var i Liverpool igen.

Jaha, jag trodde det var Johan Elmander, eftersom han också har moderklubb Holmalunds IF liksom du, eller din tränare i år, Hasse Eklund, som blev allsvensk skyttekung 1992 i Öster, med 16 mål?

– Hasse Eklund är alldeles för gammal. Jag såg honom spela en jippomatch i somras, och då såg han väldigt orörlig ut, ha-ha. Det är klart Johan Elmander har inspirerat mig eftersom han kommer från samma stad, Alingsås.

Inte nog med att du vann skytteligan, du kom trea i assistligan med nio assister. Handen på hjärtat, vad känns bäst: Att göra mål eller spela fram?

– Att göra mål! Det finns inget mer fantastiskt än att göra mål, gärna på egen hand.

Vad krävs det för att göra 20 mål i Allsvenskan?

– Oj, det krävs massor! Bra spelförståelse och målsinne förstås, men också att göra en del enkla mål, såsom att stå fri och peta in fyra-fem bollar på en säsong. Ska du göra 20 mål behöver du lite tur också, som att få bollen på dig och in i mål. Jag vet inte om någon kommer att göra så många mål inom överskådlig framtid i Allsvenskan. Jag vet inte heller om jag har det som krävs.

Slutligen: Hur klarar sig Falkenbergs FF i Allsvenskan?

– Jag tror att det blir tufft. Hoppas klubben inser att den behöver värva ett par bra spelare och skapa en bredare trupp. Det kommer att bli skador och avstängningar, och då måste det finnas fler bra spelare att välja mellan. Om jag blir kvar? Hmmm, tveksamt som det ser ut just nu…

Text: Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation / Foto: Bildbyrån