Den här veckan är det åter dags för en allsvensk spelare att ratta Svenska Spels konto på Instagram. Förra gången var det IFK Göteborgs John Alvbåge som skötte det med den äran och nu är de Örebros Oscar Janssons tur.
– Jag kommer lägga upp bilder från oss nu när vi kör Säsongstart Allsvenskan och en tävling, säger huvudpersonen själv.

Från en målvakt till en annan. John Alvbåges vecka under 2015 blev succéartad och nu tar ÖSK:s Oscar Jansson över stafettpinnen för Allsvenskans räkning.
– John är duktig på sociala medier, han ligger i framkant där, så det förvånar mig inte att han gjorde en bra vecka. Men jag ska göra mitt bästa, säger Oscar Jansson.

Svenska Spels Instagramkonto vandrar runt i idrottens värld, där en ny profil i veckan får möjligheten att visa sin idrottsliga vardag för följarna. Oscar Jansson säger att han ska försöka ha så roligt som möjligt under sin vecka.
– Jag ska försöka ta det på uppstuds och lägga ut roliga bilder. Det blir bakom kulisserna av nu när vi kör försäsongsgrejen och en tävling. Det vore kul om folk ville följa, säger Oscar Jansson.

Svenska Spels Instagramkonto går att hitta under @svenskaspel på Instagram.

Fakta Svenska Speltelefonen:
Svenska Speltelefonen vandrar varje vecka mellan olika idrottsprofiler som får i uppdrag att på Instagram (@svenskaspel) dela med sig av sin vardag. Det kan vara allt från selfies till filmklipp från dagens träning eller aktivitet. Svenska Spel beskriver själva konceptet som ”ett ärligt och autentiskt
 sätt att låta svenska folket få en inblick i livet hos några av våra största idrottsprofiler och intressanta personligheter.”