IFK Norrköping är U21-mästare 2019. Detta efter att ha vänt 0-1 från halvtid till 2-1 efter ett sent avgörande. Pontus Tillmar blev stor matchhjälte med sitt 2-1 i den 93:e minuten.

Det var hemmalaget Trelleborgs FF som inledde piggast i U21-finalen på ett kylslaget Vångavallen. Albin Nilsson hade matchens första avslut på mål efter tre minuter. Minuten senare fick Dennis Antwi ett kanonläge efter ett fint kombinationsspel. Andreas Vaikla i Norrköpingmålet stod då för en jätteräddning.

Första halvlek var relativt chansfattigt. IFK Norrköpings bästa chans fick Pontus Almqvist som nickade utanför ett efter ett precist inlägg från 16-årige islänningen Isak Bergmann Johansson.

Precis innan halvtid fick Trelleborgs FF hål på IFK Norrköping. 20-årige lagkaptenen Haris Brkic serverade Dennis Antwi som fick ett bra läge inne i straffområdet. Anfallaren avslutade på ett tillslag och bollen gick in i mål tätt intill ena stolpen till 1-0 i den 43:e minuten.

Till andra halvlek kom ett hungrigt IFK Norrköping ut på jakt efter en kvittering. Planens yngste Isak Bergmann Johansson stod för en precis hörna till Bjarki Bjarkason vars volley gick i marken och sedan studsade precis över ribban. Han skulle dock få en till chans snart igen.

Efter dryga timmens spel stod Pontus Almqvist för ett fint förarbete och spelade ut bollen till Bjarki Bjarkason som sköt. Bollen gick mot mål och Trelleborgs Isak Jönsson styrde olyckligt in 1-1 i eget mål.

Därefter bytte lagen målchanser med varandra. För IFK Norrköpings del var det Pontus Almqvist som låg bakom det mesta. Först spelade yttern från Liam Olausson till ett jätteläge inne i straffområdet, men inhoppare fick inte till avslutet. Därefter hade Almqvist själv ett kanonläge, men volleyn gick precis utanför.

Trelleborg var heller inte ofarliga. Inhopparen Kevin Harletun hade ett distansskott strax över och Haris Brkic knorrade en frispark centimeter utanför ena stolpen i slutminuterna.

Matchen såg ut att sluta lika och gå till en förlängning, men i den 93:e minuten fick IFK Norrköping en hörna. Bollen damp ner precis framför mål och Pontus Tillmar kunde skyffla in matchavgörande 1-2 från nära håll.

IFK Norrköping vände och vann U21-finalen på Vångavallen i Trelleborg.