Det har hänt mycket på ett år för ligapartnern OnePartnerGroup. För ett år sedan deltog OPG som inbjuden gäst till Östers IF på den första upplagan av Nätverksarenan i Barcelona. Ett år senare är OPG med igen. Nu även som partner till Allsvenskan och Superettan på liganivå.
– Den kontaktyta som knöts i Barcelona var viktig för oss och vi kände vi att vi fick något att bygga vidare på, säger John Andersson, COO i OnePartnerGroup.

OPG hade redan innan Barcelonaresan avtal med några av klubbarna i elitfotbollen, men det var först efter resan som samarbetet med fotbollen tog fart på allvar. Detta tack vare inblicken i fotbollsvärlden som OPG fick i Barcelona och kontakterna som knöts där. I somras presenterades OPG som ny ligapartner till Allsvenskan och Superettan.

John Andersson menar att det finns ett gemensamt sätt att tänka när det gäller värdegrund för OnePartnerGroup och Svensk Elitfotboll och att OPG som är under kraftig expansion behöver skaffa sig långsiktiga samarbetspartners.

– Vi är ett värderingsstyrt bolag och vi vill hitta samarbetspartners där värderingar styr. Svensk Elitfotboll har en schysst och framåtlutad strategi som passar bra in både på oss och fotbollsvärlden, säger John Andersson och fortsätter.

– Vi vill etablera långsiktiga samarbeten med både klubbar och deras samarbetspartners men vi vill också vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling. Där är idrotten bra, den fyller en viktig funktion.

Samarbetet mellan Svensk Elitfotboll och OnePartnerGroup har visat sig framgångsrikt även för Svensk Elitfotbolls kontor, där OPG hjälpt till med rekryteringen av en ny Operativ chef.

– Ett bra exempel på det nya samarbetet är att vi genomfört en framgångsrik rekryteringsprocess till SEF och det är precis den typen av kvalitativa rekryteringsprocesser som vi gärna jobbar med tillsammans med klubbarna och deras samarbetspartners.

Nästa steg för OPG blir att komma ut och träffa alla klubbar i Allsvenskan och Superettan och få upp den lokala dialogen och se hur alla parter kan ta samarbetet vidare på lokal nivå.