Fördelningen av det statliga kompensationsstödet via Riksidrottsförbundet till elitklubbarna i SEF och EFD, distrikten och stora evenemang (Gothia Cup) är klar och beslutad av SvFF:s förbundsstyrelse. 

De nya medlen är ett extra tillskott för den ansökan som gjorts rörande kvartal 2 till kvartal 4 2020 och dessa medel fördelas därför efter samma principer som gällde då.

Stödet som nu utbetalas är uppdelad i två olika poster. Den stora delen kommer från tilläggsutbetalningar under 2020 från RF. Den andra delen kommer från de tre procent som innehållits av SvFF vid förra utbetalningen i november efter önskemål från regeringen och RF att ekonomiskt ansvarstagande föreningar i Allsvenskan ska premieras. Där har SvFF undersökt klubbarnas årsredovisningar för 2020 och konstaterat att alla klubbar har varit återhållsamma och tilldelas därför medel utifrån deras tidigare ansökningar.

I samrådan med SEF, gällande den större utbetalningen, har alla klubbar i Allsvenskan 2020 fått ett grundbelopp på 204 000 kronor och alla klubbar i Superettan fått ett grundbelopp på 32 000 kronor. Därefter har stödpengarna fördelats utifrån deras ansökan gällande omsättning och publikbortfall.

I OBOS Damallsvenskan och Elitettan får klubbarna tilläggsutbetalning för första halvan av 2020 så att alla klubbar får 100 procent av summan de har ansökt under hela året. Det är möjligt genom att SEF-klubbarna, i samråd med SvFF och EFD, solidariskt beslutat att från sin ersättning överlåta medel till klubbarna i EFD.

Se hela fördelningen på SvFF:s hemsida