Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), är en intresseorganisation för fotbollsklubbarna i Allsvenskan och Superettan. Vår Sportchef, Stefan Lundin, går nu i pension efter en lång och förtjänstfull gärning. Vi söker därför nu en ny Sportchef för att ta vid efter Stefan och bistå oss i den fortsatta utvecklingen i våra ambitioner att bli Nordens Bästa Liga.

SEF söker dig som kan svensk elitfotboll, är erfaren från liknande arbeten i klubb och/eller förbund samt har ett stort befintligt nätverk inom området. Rollen som Sportchef i Svensk Elitfotboll är prioriterad och det är viktigt att den som har tjänsten snabbt blir varm i kläderna och är beredd att lägga ner stort engagemang i uppgiften. Tjänsten är stundtals mycket tidskrävande och förutsätter många resor runt om i landet till våra klubbar och akademier.

Svensk Elitfotboll driver ett projekt för att bli Nordens Bästa Liga (NBL) inom ett antal olika områden och i rollen som Sportchef kommer stor vikt att läggas på att klara de målen. En av de stora målfrågorna är hur vi får våra talanger att stanna längre i Sverige innan de lämnar för en högre rankad liga i utlandet samt hur vi ska lyckas att få våra talanger att på bästa sätt ta de sista stegen från talang till unga stjärnor via etablering i Allsvenskan och Superettan.

Sportchefen kommer att arbeta utifrån tre huvudsakliga ansvarsområden:

  1. Att utveckla, stötta och driva de frågor som berör klubbarnas sportchefer. Att driva Svensk Elitfotbolls sportsliga frågor mot politiker, myndigheter och Svenska Fotbollförbundet, samt mot European Leagues och UEFA/FIFA. Exempelvis skattefrågor, transferfrågor, agentfrågor, migrations- och uppehållstillståndsfrågor etc. Allt i syfte att stärka den svenska elitfotbollens sportsliga konkurrensförmåga.

 

  1. Att driva och vidareutveckla de befintliga Akademisatsningarna ytterligare ett steg, att se över så att vi kan fortsätta ligga i topp när det gäller talangutveckling, men även att ta ytterligare steg för att säkra att unga talanger stannar längre innan de drar ut i Europa och att de hinner utvecklas till unga stjärnor innan de drar vidare. I detta ingår givetvis även att arbeta för att utveckla tävlingsstrukturen både för våra lag och för unga talanger, för att ge speltillfällen till de som närmar sig A-lagsstatus.

 

  1. Att samverka med Svenska Fotbollförbundet rörande övrig sportslig utveckling som till exempel tävling, domarfrågor, tränarutveckling, distriktsutveckling och samverkan med landslagsledningarna.

 

Anställningsformen är tillsvidare och avser heltid med oreglerad arbetstid. Arbetet kan diskuteras att bedrivas med utgångspunkt från olika orter, men resor till klubbarna samt att spendera viss tid varje vecka på SEF:s huvudkontor i Solna är en minimiförutsättning.  Anställningen inleds som en Provanställning i sex månader. Antalet semesterdagar, försäkringar och pension följer gällande ”Branschavtal Idrott” och gällande lagar.

Skicka din ansökan till jobb@svenskelitfotboll.se senast måndagen den 8 Oktober.

För eventuella frågor, kontakta Svensk Elitfotbolls Generalsekreterare Mats Enquist på mats.enquist@svenskelitfotboll.se eller 0705-937771