Svensk Elitfotbolls upptaktsträff för Allsvenskan genomfördes under tisdagskvällen. I den egna webbsändningen konstaterade Svensk Elitfotboll att de protokoll och riktlinjer som präglat de två senaste årens säsonger nu är ett minne blott och att säsongen för första gången sedan 2019 kan starta under normala förhållanden.
– Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Robert Johansson, Kommunikationschef på Svensk Elitfotboll i sändningen.

Seriestarten 2020 och 2021 präglades av coronarestriktioner men när säsongen 2022 drar igång så gör den det utan protokoll och riktlinjer, och helt enligt ordinarie tävlingsbestämmelser. Under upptaktsträffen snackades det om medias arbetssituation på arenorna.

– Vi ska återgå till helt normala förhållanden, det vill säga presskonferens och mixad zon efter matcherna, menar Robert Johansson, och konstaterar att alla zonindelningar som infördes under corona nu är borttagna.

Andra ämnen som diskuterades under Svensk Elitfotbolls webbsändning var publikfrågan, hur det går till att lägga spelschemat för serierna, akademicertifieringen av klubbar, Europaspelet samt integritet och matchfixning.

I samband med sändningen presenterades också medias allsvenska tipset. Där tippas Malmö FF försvara sitt SM-guld, närmast jagat av AIK, Djurgården och IF Elfsborg. Nykomlingarna IFK Värnamo, Helsingborgs IF och GIF Sundsvall tippas alla i botten.

Del två av upptaktsträffen genomförs internt för media, där sportjournalisterna får chansen att prata med huvudtränare och lagkapten i de allsvenska klubbarna.

Upptaktsträffen för Allsvenskan fortsätter under kvällen med en studiosändning i discovery+ där Discoverys programledare Karin Frick och experterna Alexander Axén och Pär Hansson snackar upp den Allsvenska säsongen tillsammans med tränare, spelare och aktiva i fotbolls-Sverige.

Se Svensk Elitfotbolls webbsändning i sin helhet här