Malmö FF jobbar vidare med konceptet att använda sina spelare på samlarbilder från Panini. Det är tredje raka året MFF-spelarna finns representerade bland världens övriga stjärnor och korten blir bara mer populära för varje år.
– Första året kom tio personer som åkt bil från Tyskland för att få korten signerade, säger Ola Gällstad Event manager i Malmö FF.

Malmö FF brukar alltid ha ett event i samband med releasen av årets bilder där spelare som Markus Rosenberg kan finnas i samma paket som Cristiano Ronaldo eller Leo Messi. Korten det handlar om är de hårda samlarkorten i 2018 års FIFA 365-serie, och här medverkar landslag och klubblag från hela Europa. Förutom Malmö FF så finns Norden också representerade med FC Köpenhamn och Rosenborg.

– Första året gjorde vi en release och när vi kom dit var det kö utanför. Vi hade spelare som fick skriva autografer i timmar.

Årets kort finns redan i handeln och i MFF-shopen.

– Det är en fantastisk varumärkesplacering. Du släpper ditt varumärke i hela Europa och människor i andra länder samlar på dina spelare. Du kan inte få bättre exponering, menar Ola Gällstad.