Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) möttes nyligen återigen för en strategidag. Tillsammans drog parterna upp riktlinjer gällande dagens och framtidens supportersamverkan.
– Samverkan är nyckeln för att driva gemensamma frågor framåt, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.  

Strategidagen handlar mycket om att träffas för att prata ihop sig om viktiga strategiska och aktuella frågor för båda parter. I det här fallet avhandlades bland annat parternas samverkan, spelprogrammet, VAR-frågan, föreningsdemokrati, årsmöten, relationen mellan Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam, ordförandevalet i SvFF och frågan om farmarlag till klubbar i Allsvenskan och Superettan. Utöver det gick parterna igenom innehållet i målbilden ”Europas bästa supportersamverkan”, där exempelvis SLO-rollen är en viktig faktor.

– Vi och SFSU har till mångt och mycket samma intressen. Vi vill båda stärka upplevelsen genom att fylla läktarna. Där är vi övertygade om att SLO-rollen är en viktig funktion för oss. Vi vill också stärka våra klubbar, föreningsdemokratin och det generella engagemanget kring vår elitfotboll, menar Kaveh Sarvari.

– Det finns en otrolig kraft i svensk fotboll. Den kommer fram bäst när vi gör saker tillsammans och verkar åt samma håll. SFSU ser stora möjligheter att gemensamt med SEF hitta vägar framåt för att stärka den positiva supporterkulturen som föreningsdemokratin inom svensk fotboll, säger Isak Edén, ordförande i SFSU.

Parterna träffas en-två gånger per år för att lyssna in varandra och lyfta aktuella frågor. Nästa möte sker efter sommaren.