Den tredje upplagan av SEF Masters genomfördes på Kallfors Golfklubb. Precis som tidigare år så medverkade företrädare från medlemsklubbarna och dess samarbetspartners, samarbetspartners till ligorna samt Svensk Elitfotboll. 

– SEF Masters är numera en etablerad tävling som fler och fler SEF-klubbar planerar för i sin kalender. Dessutom utgör tävlingen en ypperlig plattform för samarbetspartners till både klubbar som liga att träffas och umgås tillsammans, konstaterar Jan Karlsson, Försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

2018 arrangerades SEF Masters för första gången. Då deltog ett trettiotal företrädare från medlemsklubbarna och dess samarbetspartners samt samarbetspartners till både ligorna och Svensk Elitfotboll. På årets upplaga deltog 71 spelare fördelat på 18 lag. Nio klubbar var anmälda med ett eget representationslag: AFC Eskilstuna, AIK, Djurgården, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Jönköpings Södra IF, Kalmar FF, Västerås SK, Östersunds FK.

Deltagarna gjorde upp i tävlingsformen Texas Scramble i lag. Efter en heldag med duggregn, och ibland lite sol, så gick IFK Göteborgs golflag vinnande ur striden.

– Det är ett kul arrangemang med både prestige och kamratskap mellan lagen, där alla bidrar. Det nätverkandet och de kontakter som knyts vid ett sådant här tillfälle ska man inte underskatta. Att IFK Göteborg, tillsammans med sina partners Nordic Wellness och Weber, stod som segrare är en härlig bonus, säger Marcus Holmquist, till vardags hemmahörande hos IFK Göteborgs partner Nordic Wellness.

I det vinnande laget från IFK Göteborg ingick också klubbens ekonomichef Marcus Hermansson samt Mattias Lenbäck och Andreas Thorén från Weber.

Utöver huvudtävlingen hade deltagarna möjlighet att vinna priser i flera individuella tävlingar, som bland annat längsta drive och närmast hål. 

– Det var en bra anordnad tävling och bra mingel för oss som rättighetsinnehavare till Allsvenskan och Superettan. Vi fick träffa och lära känna klubbarna under avslappnade former och det betyder mycket. Det är ett bra sätt att nätverka på. Sammanhållningen blir starkare, och det är viktigt för oss, menar Pär Andersson, fotbollschef på Discovery.

Efter avslutad tävling fick alla deltagare ta emot pris för deras prestationer på golfbanan, och det bjöds på en buffé inne i klubbhuset. En ytterligare chans för alla samarbetspartners kring den svenska elitfotbollen att mötas på ett trevligt och avslappnat sätt.

– Det är oerhört kul att SEF Masters växer varje år och att deltagarna är så nöjda. Kallfors är en mycket vacker bana i omväxlande natur, och fast väderprognosen sa hällregn så klarade vi oss riktigt bra med endast duggregn i år, menar Jan Karlsson.

– SEF Masters en möjlighet för ligornas och klubbarnas partners att träffas över gränserna och skapa samt utveckla relationer. På SEF Masters är vår ambitionen att skapa en miljö där alla är vinnare oavsett resultatet på golfbanan.

Nästa SEF Masters går av stapeln i slutet av augusti 2022.