Gothia Cup meddelar de på grund av corona tvingas ställa in 2020 års upplaga av turneringen. Det innebär att de åldersklasser som Svensk Elitfotboll är involverade i – P15 och P17 – inte kommer att spelas.

Beslutet innebär att turneringen ställs in för första gången sedan 1975. De åldersklasser som påverkas där Svensk Elitfotboll är inblandat är Gothia Puma Trophy för P17 och SEF Trophy för P15.

Gothia Puma Trophy är en talangturnering för 17-åringar som ingår i Gothia Cup. 24 inbjudna lag (12 från Sverige och 12 från utlandet) deltar i P17-turneringen där Svensk Elitfotboll är med och bjuder in de svenska klubbarna till turneringen. De tolv svenska klubbar som skulle ha ingått i årets turnering är AFC Eskilstuna, AIK FF, BK Häcken, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IK Sirius FK, GIF Sundsvall, Halmstads BK, Örebro SK och Östersunds FK.

SEF Trophy spelas i Alingsås parallelt med Gothia Cupveckan. Svensk Elitfotboll står som arrangör medan Gothia Cup hjälper till och administrerar tävlingen. I år skulle 32 svenska P15-akademier har spelat turneringen.

SEF Trophy har spelats i tre år tidigare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF, 2018 stod AIK som segrare och 2019 hamnade pokalen hos Brommapojkarna.