Sveriges Förbundskapten Håkan Ericson satsade på allsvenska talanger i båda de viktiga U21-kvalmatcherna. Mot Kroatien startade sex spelare från Allsvenskan och mot Spanien spelade fem från start. Sverige tog poäng i båda mötena.
– Det känns väldigt roligt att ha allt i egna händer inför de avslutande matcherna, säger Ericson till TV12 efter matchen. 

Sverige spelade 1-1 i båda de avgörande matcherna och har allt i sina egna händer inför avslutningen i kvalet. Totalt spelade tio allsvenska talanger de båda möten varav Linus Wahlquist, Filip Dagerstål, Jacob Une Larsson, Pa Konate och Pawel Cibicki från start i båda matcherna.

– Jag är imponerad av killarna, säger Ericson om hela laget efter matchen. Vi har varit tekniskt riktigt bra i de här matcherna också, det är riktigt glädjande att se.

Borta mot Kroatien hade Sverige länge ledningen efter mål av J-Södras Pawel Cibicki, men tappade på slutet och Kroatien tilläts kvittera. I matchen mot Spanien i Malmö var det tvärtom. Spanjorerna tog ledningen men Sverige kvitterade efter en hörna i slutet av matchen. Kristoffer Olsson slog hörnan som en spansk försvarare styrde in i eget mål.

Sverige möter Estland borta i oktober och har sedan Kroatien hemma. Sverige, Kroatien och Spanien gör upp om en direktplats till EM i Polen nästa sommar, samt en kvalplats. Sverige har än så länge allt i egna händer.

Tabelltoppen:
1. Kroatien, 19p
2. Sverige, 18p
3. Spanien, 17p

Allsvenska spelare i startelvan mot Kroatien:
Linus Wahlquist, IFK Norrköping
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Pa Konate, Malmö FF
Jacob Une Larsson, Djurgården
David Moberg Karlsson, IFK Norrköping
Pawel Cibicki, Jönköpings Södra

Inhopp: Franz Brorsson (Malmö FF), Adam Lundqvist (Elfsborg)

Allsvenska spelare i startelva mot Spanien:
Linus Wahlquist, IFK Norrköping
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Pa Konate, Malmö FF
Jacob Une Larsson, Djurgården
Pawel Cibicki, Jönköpings Södra

Inhopp: Jordan Larsson (Helsingborg), David Moberg Karlsson (IFK Norrköping), Erdal Rakip (Malmö FF)