Två tidiga mål från Mikael Boman gav Halmstad andrummet de behövde för att kunna spela av mötet med GIF Sundsvall och säkra avancemanget till Allsvenskan.

Förutsättningarna var enkla inför dagens match. Seger för HBK i Sundsvall och den allsvenska platsen var klar och det var tydligt att laget var sugna på att säkra direktplatsen redan idag. En intensiv inledning gav resultat direkt. Mikael Boman gjorde sitt nionde mål för säsongen när han gav sitt lag ledningen i den 13:e minuten. Tio minuter senare kom också Bomans tionde mål för säsongen och av bara farten satte Samuel Kroon trean för hallänningarna efter 27 minuters spel.

Segern var aldrig hotad och med kvarten kvar att spela av matchen satte Emil Tot Wikström 4-0. Tot Wikström ville inte vara sämre än Boman och satte sitt andra mål till 5-0 med sex minuter kvar av ordinarie tid.

6-0 kom genom Crespo Kamara på tilläggstid och vi gratulerar HBK till det allsvenska avancemanget.

I samma omgång blev det klart att Ljungskile SK åker ur Superettan. Förlusten mot Jönköpings Södra IF innebär att Ljungskile spelar i Ettan Södra nästa år. Tack Ljungskile SK för den här gången. Lycka till i säsongsavslutningen och välkomna tillbaka ett annat år.