Halmstads BK har som via sin målsättning att göra Örjans Vall till Sveriges trevligaste arena skapat Kids corner. Där får morgondagens supportrar träffas i samband med match och får tillfälle att födas in i det goda supporterskapet.
– Bäddar vi för en god supporterkultur så skapar vi samtidigt framtida folkfester på Örjans vall, säger Susanne Nilsson, klubbchef i Halmstads BK.

 HBK har via ett pedagogiskt upplägg tillsammans med Idrottsutbildarna (SISU) gjort så att de unga supportrarna träffas en timme innan match för att lära sig goda värderingar. Supportrarna får också göra ett eget minitifo som de senare visar upp på familjeläktaren i samband med inmarschen.
– Det kan vara så att de målar flaggor, gör confetti eller egna banderoller. Barnen får också genom enklare samtal reda på hur man blir en bra och positiv supporter. På så sätt föds de in i en god läktarkultur, fortsätter Susanne Nilsson.

Halmstad vill att de deltagande barnen, som är från åldern fem år och uppåt, ska få minnen för livet och att alla känner sig hemma på Örjans vall.

Alla barn som har ett seriekort på familjeläktaren är medlemmar av Kids corner. Barn från fem år och uppåt är välkomna.