Efter att avancerat från Preliminary Round i Champions League var det dags för Main Round för de regerande svenska mästarna Hammarby IF. En svårighetsgrad tuffare helt enkelt, men där Bajen skulle visa att man stundtals kunde stå emot tufft utländskt motstånd. Motståndet skulle tyvärr visa sig vara för starkt, vilket gör att det inte blir något mer spel i Champions League för Bajen den här säsongen.

Hammarbys äventyr i Europa är över för den här gången, efter att man blivit utslagna ur Main Round på Malta.

I första matchen ställdes man mot polska Record Bielsko-Biała, där man skulle så för en stark första halvlek. Bajen tog ledningen i matchen genom Özgur Yasar, innan Record skulle kvittera och ta ledningen. Hammarby låg hack i häl med de polska mästarna i början av andra halvlek, där man länge låg under med endast ett mål. Till sist kunde man inte stå emot, utan Record kunde gå ifrån och vinna matchen med 7-2.

Andra matchen spelades mot värdlaget Luxol St. Andrews. Även här skulle Hammarby tidigt ta ledningen, denna gången genom Ignatius Malki. Matchen var jämn, och viktig för Bajen då man behövde en vinst för att hålla drömmen om vidare avancemang till Elite Round vid liv. Dessvärre skulle matchen sluta med en uddamålsförlust, efter att hemmalagets Jean Costa satt segermålet med knappt två minuter kvar av matchen.

Ungerska Haladás stod som sista motstånd i gruppspelet, som också var det lag som tagit två raka segrar inför matchen. Första halvlek såg också stabil ut, tills det att ungrarna gjorde tre mål på 76 sekunder. En riktig kalldusch för Bajen, som skulle hinna med att reducera innan halvtidsvilan. Haladás tryckte på och gick ifrån till 5-1, men Hammarby vek inte ner sig. Genom en lyckad slutforcering lyckas man slipa till slutsiffrorna som skrivs till 6-4 för Haladás.