Nu på torsdag är det dags. De allsvenska spelarna ska prisas, hyllas och äras i Allsvenskans Stora Pris i C More. Men redan nu är finalisterna klara. Här presenteras hela listan.

Vinnarna utses av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter.

Finalisterna i Allsvenskans Stora Pris:
Årets allsvenska målvakt: Robin Olsen Malmö FF, Kenneth Höie Djurgårdens IF, Kevin Stuhr-Ellegaard IF Elfsborg

Årets allsvenska försvarare: Erik Johansson Malmö FF, Johan Larsson IF Elfsborg, Filip Helander Malmö FF

Årets allsvenska mittfältare: Nabil Bahoui AIK, Emil Forsberg Malmö FF, Markus Halsti Malmö FF

Årets allsvenska anfallare: David Accam Helsingborgs IF, Markus Rosenberg Malmö FF, Lasse Vibe IFK Göteborg

Årets allsvenska tränare: Henrik Larsson Falkenbergs FF, Alexander Axén Örebro SK, Åge Hareide Malmö FF

Hela Sveriges Fotbollsklubb – Stryktipsets pris till årets allsvenska nykomling: Ludwig Augustinsson IFK Göteborg, Gustav Engvall IFK Göteborg, Patrik Carlgren AIK

Allsvenskans Stora Pris – går till Allsvenskans mest värdefulla spelare: Markus Rosenberg Malmö FF, David Accam Helsingborgs IF, Lasse Vibe IFK Göteborg

Finalisterna är de tre spelare som har fått flest röster av juryn i respektive kategori. Vinnarna i kategorierna presenteras i sändningen på torsdag.

Klicka här för rörliga presentationer av alla finalister.

Utöver jurypriserna delas specialpriser ut
Allsvenskans Stora Hjärta – tilldelas en person som utanför planen har stått för en prestation som gjort Allsvenskan till en varmare och bättre plats. Förra årets Hjärta gick till den dåvarande Häckenspelaren Mohammed Ali Kahn. 2014 års vinnare utses av Fotbollsmagasinet Offsides redaktion och avslöjas i årets sista nummer som finns i butik den 9 december. I samma nummer finns extramaterial om Allsvenskans Stora Pris 2014.

Fotbollskanalens pris till Årets röst– Tilldelas den spelare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion. Priset delas ut i liveprogrammet den 6 november.

I studioprogrammet utses även Årets mål av C Mores reporter Camilla Nordlund.

Finalen i C Mores Fansens Favorit Allsvenskan pågår och avgörs live i sändningen på torsdag. Finalen står mellan Malmö FFs Guillermo Molins och AIKs Kenny Pavey.

Sändningen startar klockan 20.30 den 6 november och programleds av C Mores Lasse Granqvist och Jens Fjellström. Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport och fritt på C Sports, samt via ett antal andra plattformar. Studion gästas av en rad spelare och andra fotbollsprofiler, bland andra Johan Orrenius, Malin Jonson, Olof Lundh och såklart pristagarna. På plats i studion finns även C Mores Hasse Backe och vid röda mattan C Mores Jonas Dahlquist som intervjuar samtliga vinnare.

#ASP2014

För ytterligare information, kontakta:
Ulrika Westerberg, pressansvarig sporten C More, e-post: ulrika.westerberg@cmore.se
mob: 070-745 93 14.

———————————————————————————————————-
Allsvenskans Stora Pris är ett samarbete mellan C More, Fotbollsmagasinet Offside och Svensk Elitfotboll. C More äger tv-rättigheterna till Allsvenskan och har över 15 års erfarenhet av högkvalitativa tv-sändningar av svensk fotboll. Fotbollsmagasinet Offside är Sveriges mest lästa fotbollsmagasin och samlar några av landets vassaste skribenter inom ämnet. Svensk Elitfotboll ansvarar för utveckling och genomförande av Allsvenskan och Superettan.