Svensk Elitfotboll och OBOS lanserar Hem för fotboll. En serie om våra arenor i Allsvenskan och Superettan och om personer som hittat hem, tack vare fotbollen.
– Kalmar FF är min andra familj, säger Romario i reportaget.

I det första avsnittet får tittarna följa Kalmar FF:s brasilianske spelare Romario och hur han anpassat sig till livet i Sverige och lärt sig älska staden Kalmar. Totalt är sju avsnitt inspelade av Hem för fotboll. I serien visar lika många spelare eller supportrar upp sin bild och hur de hittat hem tack vare fotbollen.

– Våra arenor är en naturlig mötesplats för hundratusentals människor, och för många blir arenan som ett andra hem. Genom den här serien presenterar vi arenorna i sig och vad de kan betyda för människor, säger Calle Stjerna, marknads- och varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

– Det är fantastiskt att spela på Guldfågeln arena, det finns inga ord för att beskriva det jag känner, menar Romario i reportaget.

Hem för fotboll är OBOS långsiktiga arbete för att skapa en bättre framtid genom fritidsaktiviteter för barn och unga. OBOS kallar det för ett socialt hållbarhetsarbete mellan husen och på planen där det är viktigt att det finns platser där man känner sig hemma oavsett var man bor.

– Därför bygger vi Hem för fotboll. Platser och sammanhang där man får utvecklas och hitta gemenskap och glädje. Fotbollen är en sådan plats. Här skapas självförtroende, hälsa och trygghet. En bra start i livet helt enkelt. Därför kan vi säga att en bra fritid ger en bättre framtid, säger Christian Alehagen, Chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

Se hela det första avsnittet av Hem för fotboll här