AIK:s Henok Goitom röstades fram till Allsvenskans mest värdefulla spelare och mottog sitt pris under tv-sända Allsvenskans stora pris. Anfallaren säger till Svensk Elitfotboll att han är hedrad.
– Jag säger tack till juryn. Det betyder att jag gjort något bra och att folk gillar mitt spel.

AIK räckte inte hela vägen fram till SM-Guld men Henok Goitom hade en strålande säsong. För det tackar Goitom alla runt omkring honom.
– Det är tack vare laget, spelar och ledarna, mina nära och kära. Det är de som gör så att det blir som det blir. Jag är oerhört tacksam.

Goitom passar även på att tacka två personer som gjort just den här säsongen till ett lyft.
– Jag har haft två människor till att tacka. Min kostrådgivare och min privata fystränare. Det har gjort att ens riktiga jag har kommit ut. Med rätt förutsättningar så har jag kunnat visa Sverige vad jag går för.

AIK fanns representerade även i ett av de andra priserna också. Ebenezer Ofori blev årets mittfältare. IFK Göteborgs John Alvbåge blev årets målvakt medan IFK Norrköping kammade hem resten av priserna. Andreas Johansson blev årets försvarare, Emir Kujovic årets anfallare och Janne Andersson årets tränare.

Svenska Spels pris till årets nykomling delas ut i samband med Fotbollsgalan.

IMG_6350

Samtliga pristagare i Allsvenskans stora pris:
Årets målvakt – John Alvbåge, IFK Göteborg
Årets försvarare – Andreas Johansson, IFK Norrköping
Årets mittfältare – Ebenezer Ofori, AIK
Årets anfallare – Emir Kujovic, IFK Norrköping
Årets tränare – Janne Andersson, IFK Norrköping
Allsvenskans stora pris/Årets mest värdefulla spelare – Henok Goitom, AIK

Svenska Spels pris till årets nykomling – avslöjas och delas ut på Fotbollsgalan

Fotbollskanalens pris till årets röst i Allsvenskan – Kennedy Bakircioglu, Hammarby
C More fansens favorit – Nils-Eric Johansson, AIK

Fakta Allsvenskans stora pris:
Allsvenskans stora pris är ett samarbete mellan C More, Offside och Svensk Elitfotboll. C More äger tv-rättigheterna till Allsvenskan och har över 15 års erfarenhet av högkvalitativa tv-sändningar av svensk fotboll. Offside är Sveriges mest lästa fotbollsmagasin och samlar några av landets vassaste skribenter inom ämnet. Svensk Elitfotboll ansvarar för utveckling och genomförande av Allsvenskan och Superettan. I evenemanget hyllas spelare och ledare hos Sveriges ledande fotbollsklubbar.

Allsvenskans Stora Pris lanserades 2013 och har fått stort genomslag inom fotbollen i Sverige. Pristagarna väljs ut av en handplockad jury som består av 16 lagkaptener, 16 tränare samt 32 speciellt utvalda journalister. Några av kategorierna är Bästa målvakt, back, mittfältare, forward och bästa tränare. Samt det tyngsta priset som går till Allsvenskans mest värdefulla spelare.

Robert Johansson