Svensk Elitfotboll anställer en Operativ chef. Henrik Berggren, tidigare VD i Djurgården Fotboll ansluter efter att ha bestämt sig för att hans tid i klubbfotbollen är över för den här gången.

Henrik Berggren har varit VD i Djurgården Fotboll sedan 2013 och innan dess också verksam i föreningen som ekonomichef mellan 2001 och 2011.

– Det har varit en ära att få arbeta på Djurgården Fotboll under alla dessa år och det finns många fantastiska minnen jag kommer att ta med mig. Jag kommer självklart att följa Djurgården även i framtiden och jag önskar föreningen och alla medarbetare all lycka till fram över, säger Berggren till Djurgårdens hemsida.

På Svensk Elitfotboll kommer Henrik Berggren att ansvara för att sy ihop organisationen och se till att medarbetarna jobbar så effektivt som möjligt och att klubbarna får det stöd de behöver.

– Vi är mycket glada över att en så meriterad och omtyckt person som Henrik Berggren väljer att fortsätta arbeta med elitfotbollen i ny form hos oss på SEF. Vi är säkra på att han kommer att tillföra vår organisation och våra klubbar massor av erfarenhet inför vår fortsatta utvecklingsresa, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Henrik Berggren börjar sin tjänst på Svensk Elitfotboll den 1 februari 2019. Henrik sitter sedan tidigare med i Svensk Elitfotbolls styrelse, en plats han nu kommer att lämna. Vem som ersätter honom i styrelsen är ännu inte klart.