Hallå där, Mats Jingblad, sportchef i Hammarby Fotboll som inleder Allsvenskan 2015 med match mot BK Häcken på självaste påskafton, lördagen den 4 april (preliminärt), på Tele2 Arena.

 

Vad har du för förväntningar på premiären?

– Tja, kanske inte tänker riktigt i de banorna, fast det är klart nu när du frågar så förväntar jag mig en publikfest. Häcken är ett trevligt spelande lag som vi har största respekt för och en premiär är alltid en premiär. Det kommer att bli en fotbollsfest.

 

Hur är läget i laget?

– Bara bra, tack! Alla är friska. Philip Haglund är tillbaka i träning efter en korsbandsskada. Om det är någon speciell spelare som sticker ut? Nja, vi har ju inte hunnit spela matcher ännu, så det är lite för tidigt att säga. Vi laddar för att åka på läger till La Manga till helgen. Då kanske det visar sig. Vi ser fram emot sol, värme och bra träningsmatcher.

 

Du har varit sportchef i Hammarby Fotboll ett år nu. Hur upplever du året som varit?

– Fantastiskt positivt! Vi är i ett helt annat läge i januari 2015 jämfört med januari 2014. Vi gjorde ett bra ekonomiskt resultat 2014 och har kunnat flytta fram positionerna på alla håll och kanter, såväl vad gäller laget som organisationen.

 

Vad blir nyckeln för att Hammarby ska lyckas i Allsvenskan 2015?

– Att vi lär oss spela matcherna i ett högre tempo. Det behövs, för det är ett betydligt högre tempo i Allsvenskan än i Superettan.

 

Första derbyt på sex år, mot Djurgården, redan i omgång 3, måndagen den 13 april. Hur ser du på det?

– Nej, det ska bli fantastiskt inspirerande att få möta Djurgården i ett derby tidigt på säsongen. Vi har verkligen en utmanande och rolig inledning på Allsvenskan med matcher mot förväntade topplag som Häcken, Elfsborg, Djurgården och därefter Malmö FF.

 

Slutligen: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Bättre väder – och framför allt lite värme! Det ska bli skönt att åka till La Manga…

 

Spelschemat för Allsvenskan 2015 fastställs på spelordningsmötet den 27 januari och kommer kort därefter publiceras på: www.allsvenskan.se/matcher/

 

Ps. Biljetterna till premiärmatchen Hammarby-Häcken släpps i mitten av mars (preliminärt).

 

Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation