På Hooks Herrgård strax tre mil om Jönköping visade sig vädret från sin bästa sida när SEF Masters i golf startade sin fjärde upplaga – som i år slog deltagarrekord. Representanter från Svensk Elitfotboll, samarbetspartners och klubbrepresentanter utgjorde de 72 spelarna som deltog i golfevenemanget. Årets upplaga vanns av IF Elfsborg.

Till skillnad från tidigare år, har årets koncept av SEF Masters vidareutvecklats och förlängts upp till två dagar. Den första dagen är dedikerad till nätverksmingel och föredrag, medan den andra dagen är tillägnad golftävlingen.

– Vi ville vidareutveckla konceptet för att ge klubbar, deras medföljande partners, Svensk Elitfotboll och våra ligagemensamma samarbetspartners mer tid att träffas, skapa nya och underhålla befintliga affärsmässiga relationer. Golfen ur ett tävlingsperspektiv är av mindre betydelse. Det viktiga är att plattformen skapar bra möten, som i sin tur leder till varaktiga och framgångsrika relationer inom som mellan klubbar och liga, menar Jan Karlsson, Försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Under golftävlingen gjorde deltagarna upp i tävlingsformen Texas Scramble med fyra spelare per lag. En spelform som är deltagarvänlig och ger alla en möjlighet att spela för vinst, oavsett erfarenhet. 

– Det var ett väldigt trevligt arrangemang. Min egen prestation rent golfmässigt var så där. Jag spelar inte mycket golf i vanliga fall. Därför är jag lite ojämn i mitt spel men det var kul ändå. Roligt sällskap och jättefin bana, säger tidigare Premier League- och landslagsspelaren Jonas Olsson, som representerade Landskrona BoIS för dagen.

Efter avslutad tävling fick alla deltagare ta emot pris för deras prestationer på golfbanan. Vinsten kammade ett förvånat IF Elfsborg hem efter en jämn kamp mot fjolårsmästarna IFK Göteborg.

– Vädret, banan och Hooks Herrgård har varit en riktigt bra upplevelse. Evenemanget gav mig möjligheten att på ett roligt sätt komma in i gemenskapen. Jag är ganska ny på Elfsborgkontoret och genom SEF Masters fick jag möjligheten att lära känna andra klubbar, träffa Svensk Elitfotboll och andra partners. Sen var det också kul att få komma hit med Elfsborg och vinna, säger James Keene, Företagssäljare på IF Elfsborg.

– Det nya konceptet med två dagar av nätverkande, föredrag och golftävlingen blev så bra som vi hade hoppats på förhand. Vi har jobbat för att leverera det där lilla extra, och känslan är att vi lyckats skapa en attraktiv mötesplats och miljö som våra gäster ska vilja komma tillbaka till, säger Kaveh Sarvari, Evenemangs- och privatmarknadsansvarig på Svensk Elitfotboll.    

Nästa SEF Masters går av stapeln i slutet av augusti 2023.