För andra året i rad arrangerades SEF Masters på Hooks Herrgård, strax tre mil söder om Jönköping. Årets startfält bestod av 80 spelare fördelade på 20 lag vilket innebar nytt deltagarrekord. Bland spelarna som peggade upp i tävlingen fanns representanter från Svensk Elitfotboll, elva medlemsklubbar samt samarbetspartners på såväl liga- som klubbnivå. Årets upplaga vanns av IFK Göteborg.

Årets SEF Masters var den femte upplagan av tävlingen som sedan starten 2018 utvecklats och förlängts från en till två dagar. Den första dagen är dedikerad nätverksmingel och föredrag, medan den andra dagen är tillägnad golftävlingen.

– Vi vill att SEF Masters ska vara en plats där deltagarna kan bygga relationer med varandra. Ligans samarbetspartners får en bra inblick in i klubbverksamheten och kommer i kontakt med klubbarnas samarbetspartners och vice versa. Det ska vara en plattform för att träffas och skapa affärsrelationer men även ha roligt tillsammans, säger Jan Karlsson, Försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

– Det betyder jättemycket att vi kan samla klubbar och samarbetspartners under dessa former för att behålla den fina kontakten som vi har inom elitfotbollen. Jag tror att den sammanhållning vi har runt Allsvenskan och Superettan är lite unik i Europa och den ska vi fortsätta jobba på för att stärka och bevara, menar Johan Lindvall, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Torsdagens golftävling avgjordes i spelformen Texas Scramble med fyra spelare per lag. En spelform som är deltagarvänlig och ger alla en möjlighet att spela för vinst, oavsett erfarenhet.

Bland deltagarna i årets upplaga fanns även representanter från Unibet som är huvudpartner till Svensk Elitfotboll, Allsvenskan, Superettan och de 32 elitklubbarna.

– För oss är det svårt att åka runt och träffa alla klubbar regelbundet i den utsträckning som vi hade önskat, så för oss som huvudpartner är det perfekt när alla samlas på ett och samma ställe. Det ger oss möjligheten att prata om hur vi kan utveckla våra samarbeten och höra runt lite kring hur vi kan stötta utveckling som partner till elitfotbollen. Vi är extremt stolta över vårt partnerskap till elitfotbollen och vill göra allt för att stärka både fotbollen och klubbarna så att vi tillsammans kan fortsätta utveckla svensk fotboll, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Även om tävlingsdagen delvis präglades av tuffa väderförhållandet var det ingenting som påverkade vare sig prestationen eller humöret bland deltagarna. IFK Göteborg, som vann tävlingen 2021, kopplade tidigt ett grepp om ledningen och lyckades på ett imponerande sätt hålla fast vid den hela vägen in i mål.

– Vi började bra och det rullade på med några birdies redan från början så vi har haft en bra feeling hela dagen. Det var lite kämpigt när vi spelade i regn längs med vattnet på hål tre och fyra. Där hade vi det lite tuffare men vi lyckades hålla i det bra och när regnet släppte spelade vi upp oss och spelade bra sista hålen, sade Marcus Hermansson, Ekonomichef IFK Göteborg samt vinnare av SEF Masters 2023.

Nästa SEF Masters går av stapeln i slutet av augusti 2024.