Supercupen avslutade säsongen med mötet mellan den Allsvenska vinnaren och vinnaren av Svenska Cupen. IFK Norrköping gick segrande ur striden med klara 3-0 hemma på Nya Parken.
– En fantastisk säsong av oss allihop, säger Christoffer Nyman till IFK Norrköpings hemsida efter matchen.

”Peking” var det klart bättre laget och IFK Göteborg var aldrig riktigt med i matchen. Alexander Fransson gjorde 1-0 efter endast tre minuters spel och efter kvarten spelad var det också 2-0. Christoffer Nyman målskytt. Emir Kujovic gjorde 3-0 precis innan pausvilan och de 2600 på Nya Parken kunde jubla.
– Kul att få avsluta här hemma och få fira inför fansen. Det har varit en fantastisk säsong för oss allihop, fortsätter Christoffer Nyman.

I IFK Göteborg var tongångarna inte lika muntra.
– Vi har en tung halvlek hela laget. Man kan hitta på tiotusen ursäkter, men det är för dåligt, säger Mattias Bjärsmyr till IFK Göteborgs hemsida.

Blåvitt hade något läge att göra mål i den andra halvleken men var aldrig nära att göra match av tillställningen. IFK Norrköping tog därmed andra raka guldet på en vecka och Janne Andersson kunde tacka sitt lag för att de orkat ladda om efter en veckas firande.
–  Vi visade också att det inte var någon slump att vi vann SM-Guldet. Smart och bra spelat av oss, avslutar Christoffer Nyman.

IFK Göteborg avslutar säsongen med en seger i Svenska Cupen och andraplats i Allsvenskan respektive Supercupen.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån