I samband med den allsvenska premiären fick IFK Norrköpings SLO Fredrik Nilsson ta emot delegaternas pris till årets SLO 2021.
– Det är så klart glädjande att motta det här priset och uppmärksammas för sin arbetsinsats men framförallt är jag glad över att SLO-funktionen lyfts och får ytterligare ett erkännande genom att det här priset instiftats, säger Fredrik Nilsson till IFK Norrköpings hemsida.

Utmärkelsen ”Årets SLO” delas ut av Svensk Elitfotbolls matchdelegater. I år är första årets som priset delas ut.

Priset till årets SLO går till en person som med ett stort engagemang och ett professionellt arbete och uppträdande visat på en god förståelse för olika behov och arbetat förebyggande för en god publikservice.

Priset delades ut av matchdelegat Anna Persson innan avsparken av den allsvenska premiären.

Fakta SLO:
En Supporter Liaison Officer (SLO) är en supporterkomptens och servicefunktion inom klubbarna. SLO:n fungerar som en neutral länk mellan föreningen, supporterrörelsen, myndigheter med flera, och har i uppdrag att jobba dialogförstärkande, konfliktreducerande, kulturbyggande, organiserande och kunskapsspridande mellan parterna. 

En SLO är ofta en person från de egna leden som har god kännedom om sin egen klubb och dess supportrar, och blir den givna kontakten i kommunikationen mellan fotbollens intressenter såväl före, under och efter match. I Sverige infördes arbetet med SLO:er 2012 och det svenska SLO-arbetet har många gånger setts som en förebild i Europa