De regerande mästarna IFK Uddevalla Futsal gör efter den nyligen avslutade rundan i UEFA Futsal Cup om i organisationen för att ta sikte på nya framgångar. Detta skriver skriver klubben i ett pressmeddelande.

I samband med Svensk Elitfotbolls senaste Medlemsmöte så togs ett principbeslut att verka för att integrera SFL i en egen Futsalsektion i SEF.

De regerande svenska mästarna i futsal IFK Uddevalla åkte nyligen ur UEFA Futsal Cup, som kan likställas med Champions League, med minsta möjliga marginal när tyska Regensburg blev för svåra i den avgörande gruppspelsmatchen hemma i Agnebergshallen. Nu tar klubben nya tag för att nå fortsatta framgångar och gör om i organisationen när Tommy Rasimus, Harry Gerd, Robert Pettersson och Magnus Härle, kommer att fungera som styrgrupp för sektionen Futsal inom IFK Uddevalla.

– Vi har verkligen märkt av ett stort intresse att få vara en partner till IFK Uddevalla Futsal efter SM-guldet. I takt med att sporten växer ökar också möjligheterna till exponering, något vi tidigt utvecklat i sociala medier bland annat, säga Tommy Rasimus, som framöver kommer att ha huvudansvaret för ekonomi och budget samt ansvar för partner- och marknadsfrågor.

Harry Gerd blir sportansvarig och menar att det nu gäller att vara på tårna när Futsalen får elitstatus.

– Vi bevisade i våras att vi har Sveriges bästa futsallag på planen och till den här säsongen kommer vi att jobba hårt för att befästa den positionen, säger Harry Gerd. Dessutom handlar det om att ta position nu när Svenska Futsalligan fått elitstatus. Vi vill inte bara hänga på utan driva den utvecklingen inom svensk futsal.

Seriepremiär för IFK Uddevalla Futsal i Svenska Futsalligan (SFL) är söndag 29 oktober hemma i Agnebergshallen.