Svensk Elitfotbolls ordförande Jens T Andersson lämnar sin post i samband med årsmötet den 18 mars.
– Det är kluvna känslor, men jag tar med mig stor erfarenhet av tiden i SEF, säger Jens T Andersson.

Det blir bara ett år på posten som ordförande i Svensk Elitfotboll för Jens T Andersson. I slutet av mars lämnar Andersson sin position i SEF för att ta sig an ett nytt uppdrag. 

– Det är kluvna känslor. Jag kom in i SEF för ett år sedan för att driva processer på kort och lång sikt och utifrån det har vi arbetat hårt och målinriktat tillsammans. Det har varit en glädje att vara en del av lagarbetet och att med det i ryggen gå vidare till jobbet som landslagschef. Det nya uppdraget är ännu en möjlighet att arbeta hårt för fortsatta framgångar för svensk fotboll, säger Jens T Andersson.

Jens T Andersson har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som landslagschef på Svenska Fotbollförbundet. Den nya rollen innebär ett övergripande ansvar för all landslagsverksamhet inom fotboll, futsal och beach soccer.

– Jag känner att jag lämnar Svensk Elitfotboll i trygga händer. Vi är precis i färd med att starta upp den första normala säsongen på tre år och det finns mycket bra saker som är på gång.

En ny ordförande kommer inte att hinnas ta fram till årsmötet den 18 mars utan kommer att väljas vid ett extra årsmöte under våren. Tills vidare kommer vice ordförande, just nu Henrik Berggren, Djurgårdens IF, att ta över Jens T Anderssons uppgifter som ordförande i SEF.