E-sporten ökar snabbt och Svensk Elitfotboll var tidigt ute med lanseringen av E-svenskan där spelare och supportrar från de Allsvenska lagen gör om det ”virtuella” SM-guldet. Nu tar Jönköpings Södra nästa steg och sällar sig till storklubbar som Manchester City och Paris Saint Germain med att kontraktera två egna FIFA-spelare. 
– Jönköpings Södra IF är mycket glada att kunna välkomna Joel och Hugo till föreningen. Vi ser detta som en bra möjlighet att marknadsföra oss mot nya målgrupper samtidigt som vi ger Joel och Hugo en möjlighet att utvecklas som spelare, säger Sebastian Lagrell Arrangemangsansvarig i Jönköpings Södra.

Strax innan jul blev Joel Hildingsson och Hugo Wadell historiska som de två första kontrakterade FIFA-spelarna i en allsvensk klubb. Jönköpings Södra slog på stort med presskonferens när de två 16-åringarnas signaturer för klubben blev officiella.
– Vi kommer tillhöra J–Södra och spela för dem i turneringar både i Sverige och ute i världen. Man kan jämföra det med att spela fotboll i allsvenskan eller internationellt, berättar Joel Hildingsson.

Matcherna spelas både online och offline och flertalet matcher sänds även via nätet via olika plattformar. Som representanter för Jönköpings Södra kommer Joel och Hugo få stöd i sin utveckling när det gäller att spela FIFA.

Hugo Wadell representerade Jönköpings Södra i E-Svenskan tillsammans med Damir Mehic i höstas.