Östersunds FK:s yttermittfältare Ken Sema har tagits ut i den senaste svenska landslagstruppen av förbundskaptenen Janne Andersson.
– Han har gjort det väldigt bra i Östersund och har ständigt utvecklats under säsongen, säger Andersson.

Ken Semas framfart i Östersunds FK under säsongen har lett till en plats i det svenska landslaget. Den snart 24-årige mittfältaren var med under landslagets januariturné och har sedan dess levererat fyra mål och sex målgivande framspelningar i Allsvenskan.

– Han har gjort det väldigt bra i Östersund och har ständigt utvecklats under säsongen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Utöver insatserna i Allsvenskan har Ken Sema varit viktig för ÖFK dels när man vann Svenska Cupen under våren, och dels när man gick till gruppspelet i Europa League under den andra halvan av säsongen.

– Både han och Östersund har gjort det väldigt bra och han har poängavgörande egenskaper. Han känner redan till vårt sätt att spela och agera eftersom han var med på Januariturnén i Abu Dhabi, konstaterar Janne Andersson.

Även Saman Ghoddos från Östersund kan bli uttagen i truppen. Ghoddos har tidigare meddelat att han vill spela landslagsfotboll för Iran, men har nu fått ett erbjudande från Sverige, och har fått till på fredag att bestämma sig.

Svenska landslaget spelar VM-kval hemma mot Luxemburg 7 oktober och borta mot Nederländerna 10 oktober.

Samtidigt tog U21-landslagets Förbundskapten Roland Nilsson ut sin trupp till kvalmatcherna mot Belgien och Cypern. I den truppen finns 13 allsvenska spelare.