I två olika undersökningar om Allsvenskan så anses Kim Källström som det bästa nyförvärvet i serien. I spelarnas anonyma undersökning som C More har gjort så får Källström 44% av rösterna medan supportrarna själva, i svenskafans.com:s undersökning, ger Källström 37% av rösterna som bästa nyförvärvet.

Gemensamt i de båda undersökningarna är också att Malmö FF är storfavoriter att ta hem Allsvenskan 2017.

I C Mores undersökning som presenteras i Expressen tror 35% att Östersund blir årets positiva överraskning och att Rasmus Elm är seriens bästa spelare. Graham Potter rankas som Allsvenskans bästa tränare medan domaren Glenn Nyberg röstas fram som den bästa rättsskiparen.

svenskafans.com deltog över 2000 supportrar i undersökningen. Bakom Kim Källström som bästa nyförvärv återfinns Hammarbys Jiloan Hamad. Duon är även etta och tvåa på frågan om Allsvenskans bästa spelare.

Hammarbys supportrar får 37% av rösterna på frågan om vilket allsvenskt lag som har bäst publik, tvåa är Djurgården med 25% och trea Malmö FF med 13%.

Östersunds Graham Potter rankas som bästa tränare och IFK Norrköpings Karl Holmberg tippas vinna skytteligan. Mohammed Al-Hakim rankas som bästa domaren och Malmö FF tippas vinna Allsvenskan 2017 med 48% av rösterna.