Hemvändaren Kim Källström är Månadens spelare i Allsvenskan i september. Källström var högst bidragande till Djurgårdens fina månad och andraplatsen i tabellen och belönas nu med utmärkelsen för första gången.
– Jag har haft en fin månad så jag är glad och stolt över det här. Det är alltid tajt konkurrens om den här typen av priser, säger Kim till allsvenskan.se

Djurgården vann två matcher och spelade två oavgjorda under månaden och Kim gjorde två mål, varav ett var en riktig pärla hemma mot Örebro. Hans insatser belönas nu med utmärkelsen Månadens spelare, framröstad av samtliga allsvenska lags lagkaptener samt utvalda sportjournalister.

– Det är en kollektiv sport där man får individuella priser, det är ett kvitto på att man gjort en fin månad, både jag personligen men framför allt laget. Vi har haft en bra period bakom oss, nu gäller det bara att hålla i detta hela vägen in.

Källström säger att det alltid är härligt att vinna något och få utmärkelser och att han blev väldigt glad för just Månadens spelare.

– Priset är framröstat av lagkaptenerna vilket gör att det är folk som följer serien nära så det känns bra. Det är alltid tajt konkurrens om den här typen av pris. Det finns många bra spelare, som gör det väldigt bra och det är tuff konkurrens. Jag har haft en fin månad så jag är glad och stolt över det här priset.

Utöver utmärkelsen så får Kim Källström också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken