I en artikel på fotbollskanalen.se uttalar sig polisens sektionschef Per Engström om att det kan bli aktuellt att reducera publikkapaciteten på Allsvenska matcher eftersom ”fotbollen inte vill lösa sina problem”.
–  Det är klart att vi vill bli av med våra problem, det finns väl ingen som tror att det gynnar oss om det blir problem i vissa matcher, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll som en kommentar i TV4-sporten.

– Varför skulle man inte vilja lösa problemen, fortsätter Mats Enquist i TV4-sporten. Sedan handlar det om hur man blir av med problemen. Det handlar ibland också vilken förmåga man har att komma tillrätta med problemen och det är inte alltid så lätt. Men att påstå att vi inte vill det tycker jag faktiskt inte är okej.

Per Engström säger också till Fotbollskanalen att det kan bli aktuella att minska antalet supportrar på vissa fotbollsmatcher under 2016. Mats Enquist ställer sig starkt frågande till detta.
– Det som vi vänder oss mot, det vill säga vårt syfte med verksamheten, är att våra fantastiska supportrar ska få plats på arenorna, så många som möjligt. Sen finns det en gräns när det inte riktigt fungerar längre och då är det klart, då får man stoppa där. Om det ännu inte fungerar då kanske man får titta på att dra ner på publiken. Men det är ett misslyckande, det är inte en metod som är bra utan ett tecken på att vi inte har lyckats med andra åtgärder ifall man behöver dra ner på publiken. Sådan är våran uppfattning. Vi vill vi ha fulla läktare och hög stämning på läktarna.

Se inslaget i TV4-sporten här.