De trognaste supportrarna låter endast en enda sak komma emellan kärleken till sin klubb. Döden. Örgryte försöker förbigå detta och låter kärleken till klubben leva vidare även efter det sista andetaget genom att erbjuda sina medlemmar att ta ställning för organdonation på sina medlemskort.
– Vi startar initiativet för att öka värdet på våra medlemskort samt sprida budskapet i denna viktig fråga, säger Pierre Edström, Klubbdirektör i Örgryte.

”Låt ditt hjärta fortsätta pumpa ÖIS-blod eller se till att någon annan får andas ÖIS-luft. Genom att ta ställning och säga ja till organdonation så kan du rädda upp till åtta personers liv”, skriver Örgryte på sin hemsida.

medlemskort_hemsida

Örgryte menar att de i och med detta skapat ett sätt där kärleken till ÖIS kommer att leva vidare även om någonting händer supportern. På klubbens hemsida finns en film där Örgrytes målvakts Kristoffer Björk berättar om hur en organdonation räddade hans liv.
– Vi hoppas nu att fler klubbar i Allsvenskan och Superettan följer efter, säger Pierre Edström.

Örgryte samarbetar med MOD (merorgandonation.se) i frågan och avstampet blir i samband med matchen mot Degerfors där MOD kommer att tala från innerplan samt dela ut flyers.