Svensk Elitfotbolls ordförande, Lars-Christer Olsson, är numera också ordförande i de europeiska ligornas intresseorganisation, EPFL. Detta efter ett enhälligt beslut av organisationens generalförsamling.
– Jag känner mig hedrad att bli utsedd till EPFL:s ordförande i denna utmanande period för hur fotboll ska styras, säger Lars-Christer Olsson i ett pressmeddelande från EPFL.

Lars-Christer Olsson ersätter Frédéric Thiriez som ordförande. Thiriez går vidare till World Leagues Forum (WLF) mitt i mandatperioden och Lars-Christer Olsson tar till att börja med över ordförandeposten till ordinarie ordförandeval hålls i oktober detta år.
– De europeiska ligorna representerar hela fotbollsindustrin och därför måste deras röst stå i centrum i alla diskussioner och beslut som rör den professionella fotbollen, säger Lars-Christer Olsson.

Läs mer på EPFL:s hemsida.

Fakta EPFL:
European professional football leagues bildades 2005 och är en sammanslutning av 32 europeiska fotbollsligor.

EPFL strävar efter ett samarbete, vänskapliga relationer och enighet mellan medlemsligorna samt att EPFL gör gemensam sak för ligorna i diskussionerna med fotbollsauktoriteter och investerar, för att utveckla fotbollen på ett positivt sätt.

EPFL vill lyfta fram politiska, sociala, kulturella, ekonomiska och utbildande dimensioner i fotbollen för att skapa en positiv utveckling på och utanför planen.

EPFL vill vara en stark gemensam röst för alla fotbollsligor i Europa.