Svensk Elitfotbolls Ordförande, Lars-Christer Olsson, medverkar i Olof Lundhs podcast. Lars-Christer berättar bland annat om publikrekordet under säsongen, dialogen med supportrarna samt hierarkin inom den svenska fotbollen.
– Utan supportrarna vore vi ingenting, säger han i podcasten.

Lars-Christer berättar om sitt engagemang för den svenska supporterkulturen. Redan som UEFA-bas såg han till att supportrarna fick stöd och i år ger Svensk Elitfotboll för första gången ett ekonomiskt stöd till Sveriges Förenade Supporterunion (SFSU) för att de ska kunna organisera sig och träffas.
– Supportrarna är förmodligen den viktigaste partnern till svensk fotboll, generellt sett. Det är i deras intresse det kommer nya spelare. De är de som går med sina barn till matcherna och tvingar in dem i fotbollen.

Olsson betonar också vikten av att ha supporterorganisationer och en talesman för dessa, samt allt bra de gör för fotbollen. Dialogen mellan fotbollen och supportrarna beskriver Olsson som god.
– Jag tycker vi står stadigt i vår uppfattning hur vi vill ha det, men vi har inte nått dit än. Det är egentligen bara i bengalfrågan vi inte når varandra. Vi är överens om att vi skulle driva ut våld och vi är överens om att plocka bort rasism, och det förekommer nästan inte – utan allting är kopplat till bengalfrågan på arenan men det är fortfarande våldstendenser utanför arenorna. De här frågorna kan bara rättas till om vi i fotbollen tar vårt ansvar tillsammans med de olika samhällsinstitutionerna.

Svensk Elitfotboll jobbar hårt med att uppnå sitt mål att göra Allsvenskan till Norden Bästa Liga till 2017. En del är att öka ligans image.
– Det gäller att fortsätta trenden vi är inne med att attrahera nya grupperingar. Fotbollen ska bli en naturlig tillställning för familjen att gå till, säger Lars-Christer Olsson till Olof Lundh.

Förutom samtal om svensk fotboll så berättar Lars-Christer Olsson om hans arbete inom Svensk Elitfotboll, Svenska Fotbollförbundet, UEFA och den  pågående FIFA-skandalen.

Lyssna på podcasten här.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån