För fjärde året i rad arrangerade IF Elfsborg så att barn från Lekterapin på Södra Älvsborgs Sjukhus fick gå in med spelarna till en allsvensk match på Borås Arena.
– Det här betyder så mycket för de här barnen, säger Eric Sjölin SLO i 
Elfsborg.

Elfsborg och Södra Älvsborgs Sjukhus har samarbetat i över tio år. Det började med att Elfsborgsspelarna började besöka sjukhuset varje jul för att dela ut julklappar till de sjuka barnen och sedan har relationen växt med åren. Elfsborg besöker fortfarande sjukhuset varje jul men varje år får barnen numera också möjlighet att följa med spelarna in på arenan under en allsvensk match.

– För fyra år sedan började vi med fair playbarn, som vi kallar knattarna som går in med spelarna. Det är vanligt med sjuka barn som vill besöka arenan och vi tänkte att det här skulle vara en kul grej att göra för barnen. Vi vill skapa ett tillfälle där alla barnen ska känna sig speciella och utvalda.

Den här säsongen sammanföll Lekterapins dag med den allsvenskan matchen mellan Elfsborg och Djurgården och barnen fick gå in på arenan hand i hand med spelarna i båda lagen.

– Det har blivit ett större intresse varje år. I år fyllde vi alla 24 platser. Det är barn som själva ligger inne på sjukhuset och syskon som följde med. Både vi och Södra Älvsborgs Sjukhus jobbar med hela familjen eftersom en sjukdom drabbar alla i en familj. Det är kul med en annan vardag för dem. Det blir lätt mycket tristess att ligga inne på ett sjukhus, säger Eric Sjölin.

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - Djurgården

Elfsborg vann inte matchen, den slutade 2-2, men en sådan här dag var inte matchen det som var viktigast för alla.

”Tack till alla barn, ni är de riktiga hjältarna”, skriver Elfsborg på sin hemsida.

Läs mer på Elfsborgs hemsida och se en film från dagen här

FOTO: Bildbyrån