I samband med den allsvenska matchen mellan AIK och BK Häcken den 19 oktober 2022 kommer en minnesskulptur i form av en byst av Lennart Johansson att avtäckas under en ceremoni på Friends Arena. Skulpturen kommer därefter att vara placerad på Lennart Johanssons fasta plats på Nationalarenan under samtliga matcher och evenemang framöver.

Minnesskulpturen finansieras och skänks av UEFA till AIK Fotboll, AIK Huvudförening och Lennart Johansson Foundation. Initiativet till bysten kommer från en samverkan initierat utifrån Lennart Johanssons uppdrag och arv inom såväl svensk som internationell fotboll, där AIK Fotboll representerat av Strategisk SLO Daniel Norlander och Svenska Fotbollförbundets Senior advisor Sune Hellströmer gemensamt drivit projektet framåt tillsammans med AIK Huvudförenings styrelseordförande Cecilia Wahlman och stiftelsen Lennart Johansson Foundations styrelseordförande Johan Strömberg.

Lennart Johansson är ihågkommen för allt bra han har gjort inom fotbollen. Lennart Johanssons engagemang sträcker sig från AIK till Svensk Elitfotboll vidare till Svenska Fotbollförbundet och till sist UEFA. Med det är Lennart Johansson troligen den enskilde svensk som betytt mest för fotbollen i världen.

Mer information om ceremonin kring avtäckandet av minnesskulpturen kommer i AIK Fotbolls och Svenska Fotbollsförbundets respektive kanaler framöver.

Läs mer på AIK:s och Svenska Fotbollförbundets hemsida