Ligacupen har kommit fram till ett avgörande. I helgen avgörs slutspelet för U16, U17 och U19 i Prioritet Serneke Arena. Malmö FF har ett lag med i samtliga ålderskategorier.
– Det är väldigt svårt att lyckas med det, men vi har många bra i de här åldersklasserna, säger Mats Engquist, Akademichef i Malmö FF.

Mats Engquist konstaterar att det är många av Malmös tipselittalanger som kommer få matchning i påskhelgen men samtidigt vet han själv inte vilka.
– Vi får se hur vi får ihop lagen, vi väntar på att se vilka spelare vi har disponibla. Vi har några spelare som är skadade och några som kan behövas i A-truppen den här helgen, samt några som varit nere i Kroatien och spelat med P17-landslaget.

I U19-slutspelet möter Malmö Djurgården i semifinal, i U17 står Åtvidaberg för motståndet och i U16 är det Brommapojkarna som gäller för MFF. Mats Engquist säger att Malmö inte har någon större koll på motståndarna eftersom de inte mött varandra förut, men också att det är kul med nya lag.
– Det är roligt att vi inte möter något lag som vi brukar möta, det är bra med nytt motstånd och det tror jag de andra lagen tycker också.

Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll ser fram emot bra fotboll i Göteborg under helgen. Han hyllar Malmös jobb men passar också på att uppmärksamma en nykomling i de här sammanhangen.
– Inte förvånande så kommer de högst rankade klubbarnas lag med och det är symboliskt att Malmö har lag med i alla tre åldersgrupperna. Det är ofta så att de större klubbarna dominerar men det finns ändå ett par anmärkningsvärda finalister i framför allt Angered för 16-åringar.

Så här spelas slutspelet av Ligacupen:
Söndag 27 mars:
Semifinaler U19
18:00 Malmö – Djurgården
20:00 Elfsborg – AIK

Måndag 28 mars:
13:00 Bronsmatch
17:00 Final

Söndag 27 mars:
Semifinaler U17
14:00 Åtvidaberg – Malmö
16:00 Djurgården – Elfsborg

Måndag 28 mars:
11:00 Bronsmatch
15:00 Final

Söndag 27 mars:
Semifinaler U16
10:00 AIK – Angered
12:00 BP – Malmö

Måndag 28 mars:
09:00 Bronsmatch
13:00 Final

Fakta Tipselit:
Tipselit är ett mer än 20-årigt samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger.

Totalt är 733 aktiva spelare registrerade inom Tipselit just nu. 240 spelar i Allsvenskan och 234 i Superettan.

Läs mer på tipselit.se