Den 99:e säsongen av Allsvenskan och den 24:e av Superettan inleds imorgon lördag. I skrivande stund är närmare 115 000 biljetter sålda inför matcherna i omgång 1. Vilket pekar på En klar ökning jämfört med premiären 2022.

2022 års premiär lockade totalt 98 000 åskådare i Allsvenskan och nära 13 000 åskådare i Superettan. I år redan 99 000 biljetter till matcherna i Allsvenskan sålda och 14 000 till matcherna i Superettan. Utöver det kommer det tillkomma fler biljettköpare som närmare inpå match väljer att besöka en arena.

– Premiären är efterlängtad. Det är kanske det största vårtecknet vi har i Sverige och det märks extra mycket i år. Förra året trodde vi på en postpandemisk effekt och var lite osäkra hur många som skulle välja att bege sig ut bland människor efter covid-19. Med facit i hand blev fjolårssäsongen den nest mest besökta sedan vi införde 16 lag i båda serierna, säger Ola Ryden, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.

Hammarby har sålt slut sin premiär och väntar 30 000 åskådare till Tele 2. Storstadsklubbarna Malmö FF och Djurgården redovisar över 20 000 sålda biljetter vardera på sin premiär och på flera andra håll väntas också storpublik.

– I år har vi ännu fler i publik i premiäromgången. Vi får se hur det slutar när säsongen summeras men just nu är vi glada att så många väljer att följa den första omgången på plats. Det är ofta något speciellt och en stämning utöver det vanliga, avslutar Ola Ryden.

Matcherna som spelas i premiärerna är som följer:

Biljetter premiären:
Allsvenskan:

Malmö FF – Kalmar FF
Djurgården – IF Brommapojkarna
Hammarby – Degerfors IF
IFK Norrköping – IK Sirius
Halmstads BK – AIK
IFK Göteborg – IFK Värnamo
Mjällby AIF – Varbergs BoIS
IF Elfsborg – BK Häcken

Superettan:
IK Brage – Västerås SK
GIF Sundsvall – Landskrona BoIS
Utsiktens BK – Skövde AIK
Trelleborgs FF – Gefle IF
Östersunds FK – GAIS
Örgryte IS – AFC Eskilstuna
Jönköpings Södra IF – Örebro SK
Helsingborgs IF – Östers IF