Inför måndagens match mellan Malmö FF och IF Brommapojkarna anordnas en integrationsfika på Stadion i Malmö. Malmö FF bjuder då på 100 matchbiljetter till nya och etablerade svenskar som vill fika tillsammans, där syftet är att bidra till ett öppnare och mer inkluderande Malmö.

Initiativet till fikan kommer från den ideella organisationen ÖppnaDörren som arbetar med att länka samman nya och etablerade svenskar för vardagliga möten. Syftet är att påskynda utrikesföddas etablering i Malmö. Malmö FF står i det här fallet för platsen för integrationsfikan, och bjuder på matchbiljetter till alla som deltar.

– Det finns en stark vilja att bidra till integrationen i samhället men många saknar kännedom om hur man kan göra. En stor kompisfika mellan människor med olika bakgrund, på en central plats i Malmö i samarbete med lokala aktörer är ett sätt att få fler att öppna dörren och engagera sig, säger Lovisa Fältskog Johansson, projektledare för ÖppnaDörren, i ett pressmeddelande.

På Stadion kommer deltagarna att matchas ihop med någon från en annan bakgrund att samtala och fika med under en timme, en timme som förhoppningsvis bidrar till inkludering, integration och social gemenskap. Träffen kommer att dokumenteras av Malmö, I Love You – ett filmprojekt som vill förena Malmöbor kring kärleken för staden.

Läs mer om integrationsfikan här (länk)