Det blev en skånsk seger när den första upplagan av eAllsvenskan avgjordes på Annexet i Stockholm. De nära tusen åskådarna i publiken fick se Malmö FF besegra Örebro SK i finalen.

Finaldagen i Stockholm blev en dag med många skrällar. Favorittippade BK Häcken som vann grundserien åkte ut direkt i kvartsfinalen mot tabellåttan Djurgården och tabellsjuan Jönköpings Södra slog ut Hammarby i sin första match.

För tvåan och trean Malmö FF respektive Örebro SK gick det bättre och båda lagen nådde den i Kanal 9 direktsända finalen.

I finalen drog Malmö FF det längsta strået när de kämpade ner Örebro SK med 6-2. Malmö FF kan med det titulera sig mästare i eAllsvenskan och svenska mästare i FIFA-lag. Malmö FF får också i och med segern 250 000 kronor samt att laget förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup.

Finaldagen på Annexet blev en stor succé. Nästan tusen personer följde upplösningen på plats under dagen och samtliga matcher direktsändes på Dplay, samt att finalen gick på Kanal 9.

ea

Resultat finaldagen:
Kvartsfinaler:
Djurgårdens IF – BK Häcken 4-1
Örebro SK – GIF Sundsvall 5-4
Hammarby IF – Jönköpings Södra IF 2-10
AIK – Malmö FF 1-7

Semifinaler:
Malmö FF – Jönköpings Södra IF 3-2
Örebro SK – Djurgårdens IF 3-3 (Örebro vidare via fler bortamål)

Final:
Malmö FF – Örebro SK 6-2

Läs mer på eAllsvenskans hemsida

Fakta eAllsvenskan:
eAllsvenskan är Sveriges största professionella FIFA-tävling där allsvenskans och några av Superettans största klubbar deltar och gör upp om titeln och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Den 25 maj kommer en vinnare att koras i en stor final. Vinnande lag blir svenska mästare av eAllsvenskan 2019 och erhåller 250 000 kronor samt förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup. eAllsvenskans totalt prispott uppgår till 500 000 kronor.

Tolv svenska elitklubbar deltar i första upplagan av eAllsvenskan. Klubbarna representeras av Sveriges bästa FIFA-spelare fördelade mellan AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna.

Totalt spelas elva ligamöten och playoff. Varje möte består av två matcher och vinnaren i varje möte är det lag som vinner totalen av de två matcherna. Ligan spelas under tre helger under våren och avslutas med ett stort finalspel i slutet av maj.

Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan.