Lördagens match i Allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Göteborg spelas i tröjor med regnbågsfärger, för allas lika värde.
Med detta tar vi tydlig ställning och förstärker det som i grunden en självklarhet – att alla är lika mycket värda”, skriver klubbarna i ett pressmeddelande.

Denna vecka pågår World Pride i Malmö och Köpenhamn. Som en del av World Pride genomför Malmö FF ett seminarium på temat ”För oss handlar fotboll om respekt, rättvisa och glädje för alla – och vi agerar för att visa det.” I seminariet medverkar också IFK Göteborg.

När klubbarna möts i Allsvenskan på lördag så spelar båda i regnbågsfärgade tröjor som en manifestation där fokus är hur fotbollen kan vara en del i att skapa ett inkluderande och hållbart samhälle.

IFK Göteborgs klubbchef, Håkan Mild, säger att alla ska känna sig välkomna i IFK Göteborg.
– Matchdräkten och vårt klubbmärke är två av IFK Göteborgs starkaste symboler. Med det specialdesignade bortastället tar vi tydlig ställning. Alla är lika mycket värda och ska kunna vara sig själva. Alla ska känna sig välkomna i IFK Göteborg. Regnbågen är en symbol och ett ställningstagande för tolerans, mångfald och respekt för medmänniskor. Det är precis i linje både med svensk fotbolls uppförandekod och med det vi som kamratförening bygger på.

Matchen mellan Malmö FF och IFK Göteborg spelas på Eleda Stadion i Malmö klockan 15:00 på lördag.