Malmö FF föll med 3-0 i returen borta mot Chelsea efter att bland annat ha fått Rasmus Bengtsson utvisad i den andra halvleken. Malmö gjorde en fin insats men faller ändå med totalt 5-1.
– Jag känner ändå en stolthet över hur vi genomför det här dubbelmötet, säger MFF:s Marcus Antonsson efter matchen.

Malmö FF hade ett tufft utgångsläge inför Europa League-returen borta mot Chelsea. Det engelska topplaget hade vunnit med 2-1 på Stadion, och skulle visa sig bli lika svårspelade under returen i London. Malmö gjorde en bra första halvlek men i den andra halvleken avgjorde engelsmännen, och kunde till slut vinna med klara 3-0. Malmö FF förlorar dubbelmötet och är utslagna med totalt 5-1.

Förlusten innebär att Sverige och Allsvenskan blir kvar på plats 22 på UEFA:s ligaranking över vintern och våren. Detta för att inga av de jagande länderna heller har kvar något lag i Europaspelet. I sommar kvalar Malmö FF på nytt till Europa, då till Europa League tillsammans med IFK Norrköping och den kommande vinnaren av Svenska Cupen (eller tabellfyran 2018, Hammarby) medan AIK kvalar till Champions League.

Gör de svenska klubbarna bra ifrån sig i sommar så finns chanser att stiga ytterligare på rankingen.

Matchen
Precis som i förra mötet mellan lagen öppnade Malmö piggt och satte hög press på CFC. Rasmus Bengtsson nickade tätt över ribban innan Markus Rosenberg presenterades med ett bra skottläge utanför straffområdet i den 13:e minuten, men MFF-kaptenens låga vänsterskott smet utanför bortre stolpen.

Det var dock de första och enda riktigt farliga lägena för MFF i matchen. Johan Dahlin fick istället visa sig på styva linan med en svettig fotparad i den 32:a minuten vilket gjorde att det stod 0-0 i halvtid.

I den andra halvleken visade Chelsea sin klass då yttern Willian efter en kontring serverade Olivier Giroud med en passning rakt på foten – den franske VM-guldvinnaren kunde inte undgå att sätta 1-0 med öppet mål från ett par meters håll i den 55:e minuten.

MFF åkte sedan på två tunga smällar på kort tid. Först tvingades Rosenberg kliva av med en skada, sedan visades mittbacken Bengtsson ut efter att ha åkt på sin andra varning i matchen.

På den efterföljande frisparken skruvade Ross Barkley in 2-0 och nu krävdes det tre Malmö-mål, med en man mindre på planen, för att vända mötet.

Det blev inget MFF-rassel ikväll, utan istället satte Callum Hudson-Odoi 3-0 för Chelsea i slutminuterna, vilket även blev slutresultatet.

– Det är en besvikelse så klart att förlora. Samtidigt så som matchen blev med skada på Mackan och utvisningen direkt inpå så är det tungt. Men jag känner ändå en stolthet över hur vi genomför det här dubbelmötet, säger MFF-anfallaren Marcus Antonsson i Kanal 9 efter matchen.

Härnäst för Malmö väntar nu match i Svenska Cupen på måndag då man möter Östers IF på bortaplan.