2015 års klubb inom svensk fotbollsindustri heter Malmö FF. Skåningarna prisades under seminariet Fotboll & Pengar med motiveringen att Malmö skapat historia.

Fotboll & pengar arrangeras en gång per år av sportseminarier.se. Totalt delas fem priser ut för betydande insatser inom svensk fotbollsindustri 2015. Malmö tog hem priset som årets klubb på herrsidan i konkurrens med IFK Norrköping och  IFK Göteborg.

Motiveringen i sin helhet lyder som följande:
En klubb med tradition och kultur. En klubb som skapat historia tidigare och nu. En klubb som fostrat vår största internationella stjärna. En klubb som spelar i Champions League.

Utöver prisutdelningarna så innehöll Fotboll & Pengar också en heldag med föreläsningar och diskussioner runt fotbollens värld i dag, bland annat om de svenska klubbarnas ekonomi jämfört med övriga Europa och var klubbarnas tillväxt finns. Läs mer här.

Fotboll & Pengars övriga vinnare:
Årets klubb dam: Eskilstuna United
Väldigt få klubbar klarar att slås samman och skapa en stark och vinnande kultur. Eskilstuna United har visat att det är möjligt och har även på kort tid nått framgångar.

Årets agent: Nordic Sky
”Med största portföljen av spelare har Nordic Sky en tät position bland agentbolagen. Bra rykte och många internationella kontakter gör att bolaget tar förstaplatsen.”

Årets leverantör: Adidas
”Tre ränder på de svarta skorna är ett signum för kvalité. En WTC overall eller de senaste skorna och kläderna i sveriges fotbollsklubbar är ett vinnande koncept.”

Årets mediabolag: TV4 / C More
Hög kvalité med EM sändningarna, internationella ligor, Zlatan och helhetsleverantör av svensk fotboll som uppdrag. Flest röster, enkelt val.

Årets sponsor: Svenska Spel
Vissa sponsorer finns med länge, vissa kort tid i partnerskap med svenska klubbar och landslag. En sponsor som vi alltid kan räkna med historiskt och nu är årets vinnare.