Det skandinaviska stormötet i Europa League mellan Malmö FF och FC Köpenhamn föregicks av en partneraktivitet för Allsvenskans och Superettans officiella samarbetspartners.
– Det här är en viktig kväll för oss, både för utveckling av gemenskapen med, och mellan, våra samarbetspartners och dessutom kan vi stolt visa upp vår svenska elitfotboll från dess allra bästa sida, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Ligans representanter och samarbetspartners från bland annat Svenska Spel, DHL, SELECT, EY och OnePartnerGroup träffades på ett hotell i centrala Malmö för att nätverka och kort berätta inför varandra om vad som är på gång under hösten. Malmö FF:s vd Niclas Carlnén gästade och berättade om matchen mot FC Köpenhamn.

Deltagarna åkte sedan till Stadion för en middag och mer nätverkande innan avspark i matchen i Europa Leagues gruppspel. En match som föregicks av en fantastisk atmosfär på arenan.

IMG_0321

 Fotbollskulturen i Sverige är stark och den blir bara bättre och bättre. Jag måste säga att det är imponerande att se Malmös supportrar, de är fantastiska. De sjunger oavbrutet från och med 20 minuter innan avspark fram till dess att matchen är över. De skapar en imponerande stämning inne på arenan. Kvällen var en stor kväll för alla fotbollssupportrar, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express Sverige och fortsätter.

 Det är bra att vi tack vare SEF ses med jämna mellanrum under avslappnande former tillsammans med andra medlemmar av den stora svenska fotbollsfamiljen. En partnerkväll som den här är värdefull för oss som presenting partner till Allsvenskan. Vi får träffa ligornas personal, klubbpersonal och övriga officiella samarbetspartners och vi får en möjlighet att både berätta om oss själv och att se hur de andra jobbar och ta lärdom från dem.

IMG_0333

Aktiviteter som denna är viktig för gemenskapen och det fortsatta samarbetet under året, både mellan SEF och dess samarbetspartners likväl som samverkan dem emellan.
– Vi skapar en förståelse för varandras verksamheter och vi knyter an merparten till vår kärnprodukt, fotbollen. Vi på SEF uppdaterar våra samarbetspartners hur vi jobbar och ger dem möjlighet att vara insatta i hur fotbollen funkar och vad som är på gång just nu, avslutar Jan Karlsson.

Matchen mellan Malmö FF och FC Köpenhamn slutade 1-1.