Linus Wahlqvist har sett jämnåriga talanger lämna svensk fotboll tidigt medan han själv än så länge valt att vara IFK Norrköping och Allsvenskan trogen.
– Jag tycker Allsvenskan håller en bra nivå och jag känner att jag utvecklas fortfarande, det är ingen stress, säger Linus Wahlqvist till Svensk Elitfotboll.

Siktet är så småningom inställt på att pröva lyckan i utlandet men än så länge känner Linus Wahlqvist att det inte är någon panik.
– Någon gång vill jag också ut, men det är bra matcher i Allsvenskan. Allsvenskan är en bra liga, man utvecklas.

Att Allsvenskan och Linus Wahlqvist spel håller hög klass visar uttagningen till januariturnén på men också hans spel i U21-landslaget där han varit en stöttepelare trots konkurrens från jämnåriga utlandsproffs.
– Det är kul att vara här, det är alltid en ära och stolthet att vara i landslaget, oavsett i U21 eller i A, menar Linus Wahlqvist.

– I sommar har vi U21-EM och där vill jag vara med och hjälpa till om en bra placering.

I IFK Norrköping tränas Linus av Jens Gustafsson är medveten om att han inom en snar framtid kan tappa Linus Wahlqvist, men också andra talanger i klubben. Gustafsson säger att IFK Norrköping har många talanger i laget men att de inte bygger spelet runt enskilda spelare och att arbetet för att hitta nya talanger och/eller ersättare till spelare som lämnar pågår dagligen.
– Vi kommer komma till den dagen då det är dags för en spelare att ta nästa steg. Det är så vi jobbar, att vi själva blir så bra så att vi gör spelarna redo för att gå vidare. Det är positiv att spelarna tar sig vidare utanför Sverige men det är också viktigt att spelaren och klubben ömsesidigt känner att det är dags.

– Vi gör ett gediget arbete hela tiden för att hitta rätt med nya spelare eller ersättare. Den dagliga miljön i klubben avgör vilken typ av spelare vi tar in. Det är vårt sätt att arbete. I första hand tar vi in en människa, inte en spelare, och denne ska fungera i vår miljö.

Jens Gustafsson berättar att han har en bra dialog med bland annat Linus Wahlqvist.
– Vi säger till spelarna att vi tar ansvar för att utveckla och förädla spelarna. Dels för att IFK Norrköping ska bli bättre och ta poäng men också för spelarnas skull, att de ska ta sig vidare i karriären.

Linus Wahlqvist berättar inte när han planerar att lämna Allsvenskan men säger att fokus den här säsongen ligger på IFK Norrköping.
– Jag vill göra bra resultat med IFK Norrköping, hjälpa dem ta poäng och vara med och slåss om en topplacering.