Malmö FF:s Magnus Wolff Eikrem har varit i glimrande form i augusti och stått för fem assist och ett mål på fem matcher. Nu har han har röstats fram till Månadens Spelare i Allsvenskan.
– Det visar att jag gjort något bra den sista tiden så jag värderar det högt, säger han.

Mot GIF Sundsvall den 28 augusti slog Magnus Wolff Eikrem en hörna som Vidar Örn Kjartansson nickade i mål. Den målgivande passningen var 26-årigens femtonde för säsongen vilket är den bästa noteringen i Allsvenskan sedan Svenska fotbollförbundet började föra statistik 2001. I augusti har han stått för fem framspelningar totalt – och dessutom gjort ett mål.

– Jag spelar i ett väldigt bra lag och det gör det enklare. Jag och laget har varit i väldigt bra form, säger Wolff Eikrem till allsvenskan.se.

Efter en stundtals tuff första säsong i Malmö FF 2015 har Wolff Eikrem nu cementerat sin plats i Allan Kuhns startelva. Han har varit tongivande i laget hela säsongen, men det här är första gången han röstas fram till Månadens Spelare i Allsvenskan – ett pris han är väldigt glad över att vinna.

– Det visar att jag gjort något bra den sista tiden så jag värderar det högt. Det är inget jag räknar med och inget jag går och tänker på, men det är trevligt när det händer. Vi har haft en bra månad med laget så det känns extra bra, säger han.

Om Månadens Spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.

Tidigare vinnare 2016: 
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF