På höstlovet 1-5 november avgörs SEF Trophy för P15-lag i Norrköping. På plats finns några av landets främsta akademier.
– Turnerningen har aldrig varit så namnstark som i år, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Turneringen som arrangeras av IFK Norrköping i samarbete med Svensk Elitfotboll, spelas för pojkar 15 år, födda 1 januari 2006 eller senare, i Norrköping på höstlovet. Samtliga 16 allsvenska klubbar deltar med deras akademi i årets upplaga av SEF Trophy.

Normalt sett spelas turneringen i samband med Gothia Cup, men på grund av rådande pandemi tar IFK Norrköping, precis som förra året, över värdskapet.

– Det känns väldigt roligt att vi återigen får chansen att arrangera SEF Trophy. Vi hoppas på bra fotboll och mer liv och rörelse runt matcherna än vi hade möjlighet till förra året, säger IFK Norrköpings akademichef Tony Martinsson.

– IFK Norrköping gjorde ett alldeles utmärkt arrangemang av SEF Trophy förra året och vi är glada att de vill vara värdar även i år. Kvaliten på planerna och närheten mellan spelplatserna i Norrköping är väldigt bra och det geografiska läget på staden passar alla deltagare fint. Förra året kunde turneringen aldrig slutföras (pandemin gjorde att turneringen avbröts) men i år hoppas vi kunna ta turneringen hela vägen i mål, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll. 

Samtliga matcher kommer att livesändas på IFK Norrköpings Solidsport. Om du köper cup-paketet, med tillgång till alla matcher, innan den 29:e oktober kostar det 199 kr, därefter kostar hela paketet 249 kronor. Matcherna går också att köpa styckvis. Teckna abonnemang direkt – klicka här för att komma till Solidsport.

Matcherna spelas på Platinumcars Arena, Bollspelaren, Åby IP, PreZero Arena (Smedby) och Fastighetsteknik Arena (Lindö).

Spelschema, tabell och resultat finns på kommer gå att läsa här.

Gruppindelning 2021:
A:

Kalmar FF
Halmstads BK
AFC Eskilstuna
IF Brommapojkarna

B:
AIK
Degerfors IF
GAIS
Trelleborgs FF

C:
BK Häcken
IK Sirius
GIF Sundsvall
Jönköpings Södra IF

D:
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Lunds BK
Karlsunds IF

E:
Hammarby IF
Östersunds FK
Helsingborgs IF
Örgryte IS

F:
IFK Göteborg
Mjällby AIF
Sollentuna FK
Västerås SK

G:
IFK Norrköping
Varbergs BoIS
Landskrona BoIS
Vasalunds IF

H:
Malmö FF
Örebro SK
Norrby IF
Östers IF