Inför 2017 så spekulerades det om att den nya officiella ligabollen skulle bidra till många snygga mål och sex matcher in på säsongen så har det redan hunnit bli en hel del vackra mål i Allsvenskan och Superettan. I april månads sista omgång så gjordes många vackra mål med ligabollen, däribland i mötet mellan Djurgården och IFK Norrköping.
– Det var en väldigt skön känsla att se bollen gå in i mål, säger Christopher Telo, som gjorde IFK Norrköpings första mål mot Djurgården.

Matchen mellan Djurgården och IFK Norrköping bidrog med sin beskärda del av vackert nätrassel och även om det är svårt att till 100% ge ligabollen äran så håller spelarna med om att säsongsinledningen bjudit på många delikatesser. IFK Norrköpings Christopher Telo fick strax utanför straffområdet på ett riktigt kanonskott som helt ställde Andreas Isaksson i Djurgårdens mål.
– Det var skönt för mig att göra mitt första mål för säsongen och skönt för laget att få en så bra start. Jag tycker att det har blivit en hel del snygga mål, om det sedan beror på bollen eller inte är svårt att säga, menar Telo.

Telos lagkamrat, Niclas Eliasson, skruvade vackert in en frispark som betydde 2-1 till IFK Norrköping.
– Jag fick till en bra träff och ett bra dyk på bollen. Jag trivs mycket bra med de nya bollarna, de är riktigt bra, säger Eliasson.

SELECT-bollen infördes inför den här säsongen som en officiell ligaboll i Allsvenskan och Superettan. Klubbarna har tränat och spelat med bollen sedan årsskiftet och spelarna gillar att det är samma bollar i alla matcher i ligorna.
– Jag gillar den nya bollen. Man får en skön känsla med den, avslutar Christopher Telo.

Fakta ligabollen för Allsvenskan och Superettan:
Den officiella ligabollen kommer att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.

Läs också:
Ligabollen – Nu också med klubbemblem